Bonnierförlagen, 2024-09-23

Bonnierförlagen storsatsar tillsammans med återförsäljare för att lyfta läsning under Boktober

Bonnierförlagen uppmärksammar Boktober tillsammans med flertalet större återförsäljare. Syftet är att synliggöra böcker och öka läsandet extra mycket under oktober månad.

Booktober är ett internationellt fenomen som används för att lyfta böcker och läsning i olika sammanhang världen över. Under det försvenskade namnet Boktobers flagg anordnas läsfrämjande och litteraturrelaterade aktiviteter. I sociala medier delar man lästips under hashtaggen #boktober. Mer information om aktiviteter finns här.

Charlotta Lindell, initiativtagare till samarbetet på Bonnierförlagen:

– Vi smög i gång förra året med aktiviteter i sociala medier som gav ett jättefint resultat och spred läsglädje i landets alla hörn. I år firar vi för första gången Boktober tillsammans med alla våra större återförsäljare. Det innebär bland annat bokkampanjer, arrangemang av tävlingar och författarbesök samt att det läggs extra krut på att boktipsa i butikerna. Vi är enormt glada över att ha fått så många med på Boktobertåget.

Akademibokhandeln anordnar bland annat Boktoberutmaningar för kunder och personal, samt event i butikerna med fokus på höstens läsning. Bokus bjuder på extra lästips och ordnar en Boktobertävling med generösa bokpaket i vinstpotten.

Maria Backlund, marknadschef på Bokusgruppen:

– Bokusgruppen vill självklart vara med och lyfta Boktober, det är ett kul och inspirerande sätt att sprida läsglädje.

Ugglan-gruppen lyfter Boktober med en kampanj i butikerna, där fokus ligger på barnbokstips. Den kommer också att synas i samtliga webshopar och på butikshemsidorna.

Frida Envall, vd och inköpschef på Ugglan-gruppen:

– I Ugglan-bokhandlarna vill vi uppmuntra både barn och vuxna att tända läslampan i #boktober. Att läsa tillsammans, ur samma bok eller med varsin bok bredvid varandra, är ett mysigt sätt att spendera mörka höstkvällar. Vi uppmuntrar alla att gå till sin lokala bokhandel för att hitta precis rätt bok för dig.

För mer information, kontakta

Charlotta Lindell, Bonnierförlagen, charlotta.lindell@bonnierforlagen.se, 076 826 86 52